1 юни в Стара Загора
1 юни в Стара Загора / netinfo
По повод 1 юни-Международен ден на детето Община Стара Загора организира за най-малките жители весел детски празник. От 10.00 часа в парк „Пети октомври“ започва феерия от радост, веселие и много изненади за малчуганите.

На открита сцена възпитаници на 17 детски градини ще се включат в празника с изпълнения на стихчета, песни и танци. Ще има и специална викторина. Всеки, който отговори правилно на въпрос от нея става „Крал за един ден“, който ще седи на специален трон и има право да издаде една заповед за деня. Ще има още рисунки на асфалт, боди арт и др., както и томбола с награди.

На 1 юни във военно формирование 48430 от състава на Втора тунджанска бригада Стара Загора ще се проведе Ден на отворените врати. От  10.00 до 13.00 часа посетителите ще могат да се запознаят с различни образци техника и въоръжение на сухопътните войски.

От 17 часа на Античния форум момичета и момчета от Детска градина №68 „Патиланско царство“ представят пърформанс  „Един ден в Августа Траяна“.

Седмицата е изпълнена с още редица прояви като „Училище по карикатура”, Празник на  мажоретни състави, концерт на детски вокални студии и фолклорни състави и др.

Ще бъде открит и обновеният Детски отдел на библиотека "Родина" с гостуване на детската писателка Мая Дългъчева.