Първото бебе на годината-гост на тържествата за 21 януари
Първото бебе на годината-гост на тържествата за 21 януари / DarikNews.bg/архив

Празникът в Родилно отделение на МБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович", по повод Деня на родилната помощ 21 януари, започва утре от 11.00 часа.

Възпитаниците на Школата по приложни изкуства при Общински детски център -Стара Загора с ръководител Юлия Славова, ще разположат в коридорите на Родилното отделение свои произведения от рисувана коприна, батик и други техники. Община Стара Загора осигурява рамки за произведенията на талантливи малки автори, като идеята е в отделението в новата галерия да бъдат излагани произведения на деца от различни школи и училища, а изложбите да бъдат тематични и разнообразни. Новата галерия от децата за децата на Стара Загора е наречена „Радост".

Снимка на първото бебе за новата година Александър ще бъде поставена в „Галерия Първо бебе на Стара Загора". Малкият Александър ще бъде гост на тържеството и ще получи подарък от кмета на Община Стара Загора.

От 2002 година до миналата година включително най-заслужилият лекар и акушерка поставяха отпечатъци от своите ръце в „Галерия на златните ръце". Ненавременната смърт през миналата година на автора стилните пана със „златни ръце"- талантливият старозагорски художник Димитър Димитров-Лейзи - ще прекъсне тази година традицията в негова памет.