Публичен дебат за зелените площи
Публичен дебат за зелените площи / netinfo

Местната структура на партия "Новото време" организира публичен дебат, на който ще бъде обсъдено бъдещето на зелените площи в нашия град, съобщи в студиото на Дарик председателят на партията в Стара Загора адвокат Александър Желязков. В дискусията са поканени да участват както служители на  общината , така и представители на кварталите в Стара Загора.

Преди повече от месец Общинските заседатели отхвърлиха предложението на съветника от Новото време Александър Желязков да бъде създадена временна комисия, която да установи отговаря ли Стара Загора на нормативните изисквания за озеленени площи.Тогава нововремецът заяви,че трябва да се извърши съпоставка между действащия Подробен устройствен план относно означени и определени за озеленени територии и фактическото положение на местата, където са изградени такива площи. На последното си заседание общинарите дадоха “зелена светлина” за обновяване на общия устройствен план.

"Дебатът ще се проведе тази вечер от 17.30 при отворени врати  за всички, които искат да кажат мнението си по този проблем", каза още адвокат Желязков.