Проверяват се всички мандри в страната
Проверяват се всички мандри в страната / DarikNews.bg

Екипи на Министерството на земеделието и храните, Агенцията по храните и Националната агенция за приходите започнаха проверки във всички мандри в страната. Проверява се всичко - документи, производство, сделки. Това каза в Стара Загора министърът на земеделието Десислава Танева.

"Диалогът с браншовите организации никога не е преставал. Има сформирани Консултативни областни съвети по животновъдство, които заседават всеки месец", коментира министър Десислава Танева по повод предстоящите протести на животновъдите.

Тя допълни, че всичко зависи от решенията, които ще бъдат взети на предстоящото заседание на министрите на земеделието на 14 и 15 март. След него ще има решения и мерки в национален мащаб.

„България не може да вземе национално решение за спиране вноса на палмово масло, защото е част от европейския пазар. Ако темата се повдигне на европейско ниво,тогава и ние можем да направим нещо", коментира още Десислава Танева.

В Стара Загора министърът на земеделието откри Осмото издание на БАТА АГРО - Пролет 2016 . В него участват 143 фирми, които представят най-новото в агротехниката на площ от над 26 хиляди квадратни метра.