откриване
откриване / netinfo
Ремонтираната Професионална гимназия по енергетика и електротехника в Гълъбово бе открита официално,отслужен бе водосвет от отец Живко Петров - Архиерейски наместник от Харманлийската духовна околията.
 
Строително монтажните работи са извършени по един от големите проекти, спечелени от Община Гълъбово по ОП“Региони в растеж“ 2014-2020г. Стойността на проекта е близо 1 млн и 400 хил.лева.  Чрез ремонта материалната база е благоустроена и осигурява на учениците възможност за физическо, интелектуално и цялостно развитие на уменията им.
 
Изпълнено е външно топлинно изолиране на стените на отопляемото пространство, изолация на покрива, цялостна подмяна на “сградната ВиК инсталация” и ел. инсталация. Изградено е евакуационно стълбище. Направен е ремонт на учебните кабинети, санитарните възли, преустроен е приземен етаж на учебната сграда в архиви и офиси, както са обновени и учебните работилници. Изцяло са обновени фасадите на учебен корпус и учебните работилници.
 
Учениците на Професионалната гимназия по енергетика и електротехника са 248 от 8-ми до 10 -ти клас /10 паралелки/ в дневната форма на обучение, а в задочната форма на обучение са 164 /7 паралелки/.
 
На официалното откриване присъстваха Светла Боянчева - Председател на Общински съвет - Гълъбово, зам-кметовете на гълъбовска община Пламен Бараков и Димитър Василев, г-н Алесандро Морето - директор на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица изток 3", Мариана Геренова - представител на ТЕЦ "AES Гълъбово", управителят на фирмата изпълнител г-н Димитър Джунджуров, общински съветници.