Продължават дейностите по програма Ваканция 2015
Продължават дейностите по програма Ваканция 2015 / Dariknews.bg, архив

„Лаборатория на чувствата" и работилница „Хлебни къщи" са предстоящите инициативи за делничните дни на следващата седмица, част от програмата „Ваканция 2015" на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

През изминалата седмица около 40 деца участваха в игри и забавления с връстници от Великобритания, а дейностите се провеждаха в сградата на Международния младежки център.

Програмата „Ваканция 2015" приключва следващия уикенд с тренинг и пикник за деца и родители на тема „Безопасно в планината" и „Толерантни ли сме".

От МКБППМН напомнят, че всеки желаещ може да се включи в конкурс за есе и рисунка на тема: „Моят свят без насилие".

Изискванията към текста са: да е написан на български език, да е авторски и да е с обем от 1 до 2 печатни страници, а участниците трябва да са във възрастовите групи 12-15 години и 16-18 години.

Младите художници могат да изпращат своите творби във формат 35/50 см, техниката е по избор, като всеки участник може да се представи с не повече от три авторски рисунки. Възрастовите групи, в които са разделени са: 8-11 години, 12-15 години и 16-18 години.

Срокът за предаване на конкурсните творби е 25 септември, на адрес: бул. Цар Симеон Велики" № 102, ет.1, офис 1. Задължително трябва да съдържат името, възрастта, училището и телефона на автора. След посочения срок жури ще разгледа получените творби и ще връчи награди във възрастовите групи.