връх Шипка
връх Шипка / БГНЕС, архив
Тържествената церемония на връх Шипка, по повод  141-годишнина от Освобождението на България и Националния празник на страната, ще започне в 11 часа, съобщават от Общината в Казанлък. В 12:30 часа ще е поднасянето на венци и цветя пред Паметника на свободата. Домакин на тържествата на Шипка тази година е Община Габрово, а гост на тържествата ще бъде председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.Очакват се още дипломати, народни представители, областни управители, кметове на населени места от цялата страна. 

Желаещите  от Казанлък да пътуват до върха, за да участват в тържествените поряви там, могат да ползват  организирания от Общината транспорт. Цената на билета за двете посоки е 4 лева, само в едната - 3 лева. Автобусите ще тръгнат от Казанлък в 9 часа , пред х-л „Казанлък“. Връщането от върха е след 14 часа.
 
Проявите, посветени на годишнината от българското Освобождение, започват в Казанлък още в края на февруари: на 28.02. от 17:30 часа в ИМ „Искра“ ще бъде открита изложбата,  дело на НПМ „Шипка – Бузлуджа“  и ИМ „ Искра“  „ Опълченците от Казанлъшкия край“. На 1-ви март от 13:00 часа в детски отдел на библиотека „Искра“ в Казанлък е прожекцията на филма „Епопеята на Шипка“. Тържественият  общоградски концерт, посветен на Освобождението е на 2-ри март, от 17:00 часа във Воениня клуб в Казанлък. С церемония по издигането на националното знаме на България от 9 часа на площад „Севтополис“ на 3-ти март, Казанлък ще отбележи славната годишнина.