Днес връчват наградите за добротворство „Добрият Самарянин“
Днес връчват наградите за добротворство „Добрият Самарянин“ / Сдружение "Самаряни"
Под мотото “Часът на добротворците” ще премине тазгодишното търсене на добрите самаряни. Възможността за номиниране ще продължи до 1 ноември, включително, а церемонията по връчването на Годишните награди „Добрият Самарянин“ е планирана за 14 декември, в концертната зала на Държавна опера -Стара Загора.  
 
Организаторите-Сдружение „Самаряни”, ще отворят пощата на доброто, която ще постави началото на кампанията. Събитието е на 31 май от 11 часа пред Часовниковата кула на Централна поща - Стара Загора.Тази година към партньорите на инициативата се присъединяват “Български пощи” ЕАД. Благодарение на тях ще бъде поставена брандирана пощенска кутия на доброто на сградата на пощата, където съгражданите ни ще могат да пускат своите номинации до 1 ноември.
 
Остават активни и досегашните възможности за подаване на номинации - онлайн на www.samaritans.bg/dnes, както и лично на адрес: гр. Стара Загора, ул. "Патриарх Евтимий" № 57, в Централното управление на Сдружение „Самаряни“.
 
Отново е време, в контекста на културно-историческото наследство на самарянските дружества, работили на територията на регион Стара Загора, да предизвикаме и мотивираме хората около нас да отличат съвременните примери на самарянски ценности и добродетели, проявявани при оказване на помощ и подкрепа на хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда, и да номинират добротворците на 2017 година.