Показват отново Фантомите на мюзикъла
Показват отново Фантомите на мюзикъла / Държавна опера Стара Загора

Концертът-спектакъл "Фантомите на мюзикъла" ще бъде представен утре вечер от 19,00 часа за втори път на сцената на Държавна опера-Стара Загора. Постановката се показва отново само десетина дни след първото представяне в края на април й заради големия зрителски интерес.

Участие във "Фантомите на мюзикъла" отново ще вземат Милица Гладнишка, Весела Морова и Велин Михайлов, както и солистите на Държавна опера-Стара Загора Русалина Мочукова, Деси Стефанова, Марк Фаулър, децата от ДМТТ"Маргаритки", балета на Държавна опера-Стара Загора и уникално звучащият оркестър на операта под диригентството на Маестро Любомир Денев.

Цялостната визия, грим и прически на участниците във „Фантомите на мюзикъла" са детайлно подготвени от Златна Михайлова. А интелигентната и забавна хореография и пластика, с много нови танци и танцувални ескизи е дело на Ромина Славова. Сценографията на спектакъла е на покойния главен художник на Операта Борис Стойнов.

Диригентът на спектакъла Маестро Любомир Денев е едно от най-големите имена в съвременната българска музика. Той е известен композитор, диригент, джазпианист, аранжор и оркестратор. Специализирал е при известни световни имена.

Дирижирал е всички водещи български симфонични оркестри, регистрирал е премиерни изпълнения и студийни записи на много съвременни български и чужди творби. Носител е на редица награди и отличия от български и международни фестивали, в които е участвал. Неговата музика се изпълнява в много страни.

Любомир Денев е автор на 5 мюзикъла, сред които и първият български рок-мюзикъл "Утре в десет", операта-мистерия "Каин" по пиесата на Байрон, балет, произведения за симфоничен оркестър, камерна музика, вокални творби, театрална и филмова музика.