По-скъпа вода от 1 август
По-скъпа вода от 1 август / netinfo
От 1 август водата в Старозагорско поскъпва. Предложеното увеличение е с 31 стотинки. Окончателната цена на водата ще бъде одобрена в края на месеца от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране.

Новата цена от 1,61 лв. няма да се отрази пагубно върху семейния бюджет, категоричен е управителят на ВИК-Стара Загора инж.Румен Райков. Той отрече ,че Ст.Загора ще се нареди сред челните места на градовете-“първенци” по висока цена на водата. Изпреварват ни Добрич, Исперих, Разград, чиито жители ще броят по близо 2 лв.

Сред основните причини за поскъпването на водата инж.Румен Райков посочи увеличената цена на електроенергията ,поскъпването на нефта на световните пазари, задължителното плащане на ДДС и желанието на ръководството на дружеството да увеличи заплатите на своите служители.10-процентното увеличение ще стане факт от 1 август , след постигната договореност със синдикатите.

С близо 10 млн. лв. е ощетено водното дружество от некоректните платци, сред които има и големи фирми, посочи инж.Райков.

В момента в кв.”Железник” се извършва подмяна на старите водомери. Новите са за сметка на ВИК.Те са по-прецизни и ще заменят изцяло нуждата от инкасаторите.Скоро нови водомери ще имат жителите на кв.”Зора”, а до 5-6 години ще приключи изцяло подмяната в целия град.