Пенсионерски клуб и зала в две села получиха мебели
Пенсионерски клуб и зала в две села получиха мебели / Община Стара Загора

Нова мебелировка получиха пенсионерски клуб и зала за социални срещи в две села в община Стара Загора.

С 5 маси и 20 стола беше оборудван пенсионерският клуб във Воденичарово, който стои празен от миналата година. „ В същата сграда е магазинът, който трябва скоро да заработи и тогава ще ги открием заедно", похвали се кметският наместник Мария Петрова. Тя сподели, че година и половина вече селото няма магазин, а е на 30 км. от Стара Загора. До есента на 2010 г. селото нямало и междуградски транспорт. Сега автобусът идва до Воденичарово два пъти в седмицата. Там живеят 55 временно и постоянно пребиваващи жители, от които 47 са пенсионери.

Други 10 маси и 40 стола от складовете на „Средна гора" АД в Стара Загора заминаха за село Братя Кунчеви. С тях ще бъде оборудвана неизползваемата досега зала под кметството на селото, която ще бъде предназначена за събирания, радостни и тъжни поводи, съобщи кметът Димитър Димитров. В селото живеят близо 1 000 души, които се занимават основно със земеделие и дърводобив, други работят в близката каменна кариера.

Мебелите бяха дарени от старозагорското дружество на жителите на двете села по молба на кмета на общината Живко Тодоров и бяха закарани с общински транспорт.