Отлагат кметското дело
Отлагат кметското дело / netinfo

Състав на Административния съд в Стара Загора отложи за 21 март делото, образувано по жалбата на д-р Евгений Желев, с която се оспорват изборните резултати за кмет на Стара Загора.

Делото се отложи тъй като не е готова комплексната съдебно-техническа експертиза, която включва и съдебно-графологическа.

Двете експертизи бяха поискани от страните по делото.

Експертите трябваше да дадат становище дали бюлетините, при които по време на повторното ръчно преброяване в съдебна зала бяха открити интервенции, при поставяне на знак в квадратчето е използван един химикал, едно мастило и дали са попълнени от един и същ човек. Трябваше да бъдат проверени бюлетините с интервенции и за двамата кандидати.

Експертизите се изготвят в Института по криминалистика и криминология към Министерството на вътрешните работи.

За днешното съдебно заседание, насрочено за 13.30 часа, е постъпила молба от ръководителя на Центъра за експертни криминалистически изследвания и изпитвания, в която се казва, че експерта и вещото лице, ангажирани с експертизите не могат да дадат писмено заключение по поставените задачи заради огромния обем бюлетини, които трябва да се проверят. Заключението можело да бъде готово най-рано около средата на месец март.