Отбелязваме 133 години от боевете на Шипка
Отбелязваме 133 години от боевете на Шипка / DarikNews.bg, архив

Започнаха честванията, посветени на 133 години от боевете на връх Шипка.

Програмата предвижда Заупокойна молитва в памет на загиналите в Шипченските боеве за Освобождението на България, приветствени слова от официалните гости, поклонение и поднасяне на венци и цветя. След официалната част Национално дружество "Традиция" ще представи спектакъла-възстановка "Защитата на Орлово гнездо". Тази година участие в "сражението" са заявили общо 240 души от 27-те клона на Дружеството

Заради честванията на Шипка от полицията предупреждават, че са възможни временни затруднения за движението на моторните превозни средства по пътя Казанлък -Бузлуджа - Габрово.

До 14 часа на 21 август движението се очаква да бъде допълнително затруднено, поради паркирането на автомобили и автобуси и придвижването на много хора в района на вр. Бузлуджа и вр. Шипка.

Полицията препоръчва на гражданите, които ще пътуват по направление Северна - Южна България преди 14.00 ч., да ползват алтернативни маршрути - през проходите Хаинбоаз, Беклемето и др.

Водачите на МПС, които ще ползват панорамния път в посочения натоварен период, следва да се движат с повишено внимание, разумна скорост, да не предприемат рискови изпреварвания при образуване на колона и да спазват стриктно указанията на полицейските служители.

Проход „Шипка" е затворен за ремонт от 19 юли. Всички превозни средства, движещи се по направление Казанлък- Габрово, се пренасочват по панорамния път през вр. Бузлуджа.