От общината запазват неутралитет по отношение на спора в Операта
От общината запазват неутралитет по отношение на спора в Операта / DarikNews.bg, архив

Заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова коментира продължаващият вече седмици скандал в Държавна опера - Стара Загора. Тази сутрин новият директор Петко Бонев не бе допуснат в сградата въпреки че има заповед за назначение от министъра на културата Петър Стоянович.

"Господин Бонев е назначен със заповед на министъра. Трябва да бъде уважена неговата волята. Аз не мога да се боря с протестиращите и да изразявам тяхната позиция. Има си друга институция, която трябва да се занимава и това е полицията", коментира заместник кметът на Стара Загора.

"Служителите на общината, които са в операта, като портиера си изпълняват задълженията. Той няма други права", допълни Иванка Сотирова.

Тя бе категорична, че общината няма да взема страна в конфликта. "Общината като институция изпълнява своите задължения, не бихме желали да се конфронтираме нито с волята на министъра, нито с протестиращите. Т.е ние сме неутрални в този конфликт", заяви още заместник кметът Иванка Сотирова.

Тя допълни, че към този момент никой от ръководството на общината не е разговарял с новия директор на Операта Петко Бонев. Няма и уговорена среща между двете страни. За такава заговори самият нов шеф при появяването си днес в Стара Загора.