/ Областна администрация-Стара Загора
Гражданите могат да подават сигнали и да търсят помощ във връзка с коронавируса на денонощния телефон 0882/55-35-64
Състоя се заседание на новосъздадения със заповед на областния управител Гергана Микова Областен медицински съвет. Тема на заседанието беше готовността на институциите и мерките срещу разпространението на коронавируса COVID-19 в България, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Две нови проби на ученици от Стара Загора се изследват за коронавирус

На заседанието присъстваха зам. областният управител Петя Чакърова, директорът на РЗИ д-р Златина Нанева, кметове и зам.-кметове на общини, директори на държавни и частни болнични заведения, представители на полицията, пожарната, РУО, Спешна помощ, на Втора механизирана бригада и на неправителствени и работодателски организации.

Децата в Инфекциозното в Стара Загора нямат коронавирус

Д-р Таня Перчемлиева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ, представи актуална информация към 26 февруари. Тя съобщи, че от началото на февруари в област Стара Загора са наблюдавани 30 лица, които са пребивавали в Италия и Китай и са се завърнали у нас.

Две деца с грипоподобни симптоми са настанени в Инфекциозното отделение в Стара Загора

От тях за коронавирус са изследвани 6 души.
Пет от пробите са дали отрицателен резултат, една все още се чака. От началото на февруари до сега под наблюдение на общопрактикуващи лекари са били поставени 29 лица.

Студентка е под карантина в Пловдив, обиколила цяла Европа, преди да се прибере

Областният медицински съвет взе решение да бъде изпратено писмо до МЗ с искане държавата да предостави безплатно на болничните заведения и на Центъра за спешна медицинска помощ защитни предпазни средства за персонала, както и дезинфектанти.

Борисов: Ако хиляди останат под карантина с болнични, НОИ ще се изпразни

Бяха отправени предложения към директорите на болнични заведения по тяхна преценка да се ограничат свижданията на пациентите. На ръководствата на общините бе предложено да бъдат ограничени или отменени масовите обществени мероприятия на закрито.

Жена ще бъде изследвана за коронавирус в Хасково

От РЗИ напомниха, че гражданите могат да подават сигнали и да търсят помощ във връзка с коронавируса на денонощния телефон 0882/55-35-64.