Осъдиха семейство за убийството на млад мъж
Осъдиха семейство за убийството на млад мъж / Dariknews.bg, архив

Състав на Окръжен съд Стара Загора призна за виновни Огнян Петков и Галина Петкова, за това че на 10 декември м.г. са ограбили и убили 35-годишния Кънчо Кънчев.

20 години лишаване от свобода получи Галина Петкова при първоначален строг режим, а съпругът й ще лежи 12 години в затвора. Двамата трябва да заплатят по 50 хиляди лева на родителите на убития мъж, както и разноските по делото и хонорарите на адвокатите им. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Пловдив в 15-дневен срок.

35-годишният Кънчо Кънчев беше убит в началото на декември миналата година в землището на село Плодовитово. По тялото му имаше десет прободни рани и една огнестрелна. Двамата съпрузи, които са във фактическа раздяла, бяха задържани на 14 декември. Според разследването след предварителна уговорка и изготвен план двамата ограбили и убили 35-годишния дистрибутор. До издирването му се стигна, след като бусът, с който зареждал магазини, бе намерен празен и отворена врата.

При претърсване в дома на Галина и автомобила на Огнян са открити достатъчно доказателства за извършеното престъпление. 
От Кънчев съпрузите взели 8600 лв, мъжка чантичка с документи и мобилен телефон. Убийството е извършено с пистолет „Зауер 1930", модел „Бехерден" и нож с дължина на острието 10-12 см.
Двамата съпрузи били в развод и не живеели под един покрив. За тригодишната им дъщеря се грижи бабата.