Осем пътни произшествия за ден в Старозагорско
Осем пътни произшествия за ден в Старозагорско / DarikNews.bg, архив

През изминалото денонощие в Старозагорско са станали осем пътни произшествия. Пострадали са двама велосипедисти и един пешеходец. Няма загинали.

Гръцка гражданка е с леки наранявания, след като мотоциклетът, на който се е возила се блъска в автомобил. От удара мотоциклетистът и спътничката му паднали на пътното платно. Инцидентът е станал на кръстовището на старозагорските улици „Цар Симеон Велики" и "Одринска епопея".

При друг инцидент пострада 44-годишен инвалид от Стара Загора. При десен завой на кръстовището на старозагорските улици "Стара планина" и "Св. Патриарх Евтимий" 52-годишен шофьор от Стара Загора блъска пресичащия пътното платно с инвалидна количка мъж. 44-годишният старозагорец получава натъртвания на дясната раменна става и гърба. Обслужен е амбулаторно в Центъра за спешна медицинска помощ и освободен, без опасност за живота.

12-годишен от Казанлък е получил охлузни рани, след като катастрофирал с мотопед. Момчето е обслужено амбулаторно и е освободено, без опасност за живота.
От полицията информират още, че в Казанлъшко е проведена специализирана полицейска операция за безопасността на движението, при която са проверени 149 моторни превозни средства и 199 лица. Констатирани са 42 нарушения.