Обсъждат проекта на Община Казанлък за туристическите маршрути
Обсъждат проекта на Община Казанлък за туристическите маршрути / Община Казанлък

В залата на Културно-информационния център в Казанлък се проведе обществено обсъждане за разработване на туристически маршрути по проект „Долината на розите и тракийските царе". Участие в общественото обсъждане взеха представители на общината - отдел „Култура и туризъм", на туристическия бизнес - хотелиери, ресторантьори и туроператори, представители на туристически дружества и сдружения, екипът за изпълнение на проекта и представители на местни медии.

Ръководителят на проекта проф. Воденска направи общо представяне, посочено бе, че в рамките на една от дейностите е предвидено разработване на пет комплексни и 35 тематични туристически маршрута по седем предварително определени теми.

Направени бяха някои конструктивни предложения като уплътняване времето на посетителите с повече предлагани обекти, включването на някои допълнителни обекти в маршрутите, по-добро отчитане на сезонните особености на предлагането. Изказани бяха някои опасения по отношение възможностите на част от общините да предложат адекватни услуги и настаняване.

Участниците в обсъждането изявиха желание да получат възможност да се запознаят по-подробно с предлаганите маршрути, за да могат да направят конкретни предложения и препоръки.

Концепцията за създаване и предлагане на интегрирани регионални туристически маршрути бе оценена положително от всички присъстващи. Те попълниха анкети с въпроси относно полезността на обсъждането, където отново имаха възможност в писмен вид да отразят коментарите си.