среща
среща / netinfo
Как да се подобри сметосъбирането и сметоизвозването, както и транспорта в селата дискутираха кметове  и кметски наместници на малките населени с представители на администрацията. Ще бъдат  подменени контейнерите и ще бъдат доставени нови, стана ясно на срещата, на която бе поставен и въпроса с нерегламентираните сметища.

По отношение на обществения транспорт, бяха направени предложения някои населени места да бъдат обслужвани в определени часове със съчленени автобуси заради големия пътникопоток. Кметовете споделиха, че в няколко от близките села работят частни таксита, които извършват нерегламентиран превоз на хора от спирките на автобусния транспорт.„Всички, които имат информация за нелегални таксита трябва да я подадат в полицията, за да се търсят варианти да бъдат защитени нашите граждани и интереса на общината“, призова зам.-кметът Йордан Николов.

Росица Копривчина, директор на дирекция „Транспорт, чистота и екология“, призова кметовете своевременно да информират за необходимостта от почистване на пътищата от храстова растителност, за да се осигури безопасността на движението. Кметовете да създадат организация по населените места и да заявят потребността от контейнер за едрогабаритни отпадъци.

Общинското ръководство ще съдейства и занапред за разрешаването на проблемите по селата, увери секретарят на общината Делян Иванов .