Общинското ръководство на среща с депутатите от региона
Общинското ръководство на среща с депутатите от региона / DarikNews.bg, архив

Ръководството на община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров и неговите заместници ще организират среща със старозагорските депутати от 42-то Народно събрание.

„Имаме уговорка да се срещнем с тях в понеделник. На тази среща ще обсъдим важни въпроси за бъдещето на Стара Загора. Ще повдигнем въпроса за референдума за полигона в Змейово, за терена на бившите артилерийски казарми, за летището", обясни Живко Тодоров.

Представители на област Стара Загора в парламента са Кирил Добрев, Аксения Тилева, Андон Андонов, Пламен Йорданов (ГЕРБ), Георги Гьоков, Атанас Пъдев, Мариана Тотева, Георги Анастасов (Коалиция за България), Ради Стоянов (Атака), Халил Летифов и Шендоан Халит (ДПС).

Както е известно, през май бе проведен местен референдум за бъдещето на полигона в Змейово. Почти 30 000 старозагорци поискаха той да бъде закрит, тъй като се сочи за основен виновник за замърсения въздух в Стара Загора. Министърът на отбраната Ангел Найденов обаче отхвърли подобна възможност.

Той обаче бе поредният управляващ, който обеща теренът на бившите артилерийски казарми собственост на неговото ведомство да бъде прехвърлен на община Стара Загора. Идеята на кмета Живко Тодоров е там да бъде построена голяма многофункционална спортна зала по подобие на „Арена Армеец" в София.

Летището пък трябва да се превърне в карго теминал като обсъждането на тази възможност започна още при предишните управляващи. Тя бе и един от приоритетите за развитието на региона в предизборната програма на ГЕРБ. Настоящите управляващи са категорични, че ще продължат проекта.