Общински съвет Казанлък: отмяна на наредби и консенсус по всички въпроси
Общински съвет Казанлък: отмяна на наредби и консенсус по всички въпроси / Д.Бобева-архив

По рекорден брой въпроси- 72 взеха решения общинските съветници на Казанлък, на 8-то си заседание Най- голям бе броят на въпросите , свързани с продажба на общинска собственост, на обща стойност близо 2 милиона лева, чрез търг , следвани от въпроси за отмяна на неактуални наредби на предходни общински съвети. По тази причина общинските съветници отмениха наредбите за отдаване на концесии на територията на община Казанлък, наредбата за религиозните общности, за категоризацията на заведенията за обществено хранене, за разпространението на литература с порнографско и еротично съдържание, за конкурсното начало, при обекти, подлежащи на приватизацията, за провеждане на общо събрание и референдуми на територията на общината.
Без дебати съветниците приеха отчета на фондация „ Чудомир" за изминалата година, който бе внесен като допълнителна точка в дневния ред. Също без никакъв дебат бе избран и новият управител на общинското търговско дружество „ Казанлъшка Искра", който става и управител на вестник „Искра" Кристалина Вълчева. Без дебати съветниците прекратиха и членството на общината В РАО „ Тракия"" и извършиха промени в наредбата за управление на общинското имущество-. Без дебати бе дадено и съгласие Община Казанлък да участва в НПО „Общинска мрежа за енергийна ефективност Еко Енергия".
Съветниците гласуваха и предварително изпълнение на въпрос, внесен в дневния ред на сесията- за участието на община Казанлък по проект „ Подкрепа за развитие на регионалния туристически проект", който е по ОП „ Регионално развитие" и е на стойност до 500 хиляди лева.
Също без дебат, но с препоръка следващия път общественият посредник Катя Киликчиева заедно с отчета си да внесе и проект за решение бе приет и нейния доклад.
От внесения документ в Общинския съвет става ясно, че през изминалата година гражданите на община Казанлък са търсили съдействие от местния омбудсман по въпроси , категоризирани в 16 различни направления. До обществения посредник са постъпвали жалби и сигнали , касаещи настаняването на деца в детските ясли, за липсата на улично осветление за отказ от включване в програмата „личен асистент". , от безработни граждани срещу задължителното плащане на здравни осигуровки, срещу проведен конкурс за чистачка в ОУ „П. Хилендарски", от собственици на кучета срещу недостатъчния брой места за разхождане на домашни любимци и други.
Съветниците отхвърлиха предложение на представител на ГЕРБ и го отложиха за следващото заседание на 19-ти март. То е свързано с предоставянето на училищните автобуси за пътуване на ученици за участие в олимпиади и други състезания.