Общината води затворници на театър, благодари им, че са чистили сняг
Общината води затворници на театър, благодари им, че са чистили сняг / DarikNews.bg

Община Стара Загора ще подари на старозагорските затворници билети за постановката „Само за жени" от Дарио Фо, чиято премиера е тази вечер на сцената на Драматичния театър „Гео Милев".

„Ще откупим едно от предстоящите представления за затвора, тъй като сме изключително благодарни за съдействието, което ни оказаха при почистването на града от снега", обясни зам.-кметът Иванка Сотирова.

Домашното насилие, криворазбраното разкрасяване с пластична хирургия, самотата на която е обречена съвременната жена и престъпните посегателства, на които са обект красивите дами са част от проблемите, които засяга комедията с режисьор проф. Андрей Аврамов.

Участват Елена Азалова, Светла Тодорова, Галя Александрова, Ивелина Колева, Христофор Недков, Иван Калошев и Стефан Борисов.

„В постановката по едноактните пиеси и монолози на италианския драматург и съпругата му Франка Раме смехът е съчетан с острото сатирично жило. Тя е продължение на интереса на старозагорския театър към Дарио Фо, чиято пиеса „Марихуаната на мама е най-добра" бе поставена тук преди две години и е все още на сцена, поради големия интерес на публиката", каза режисьорът.

„Тази комедия се появява неочаквано във време на трагедии, но такъв е животът - смехът и сълзите вървят заедно", допълни той.