Общината си върна над 2 млн. лева по проекта за пътя Калояновец-Ловец
Общината си върна над 2 млн. лева по проекта за пътя Калояновец-Ловец / DarikNews.bg, архив

Община Стара Загора успя да си върне средствата по проекта за рехабилитацията на пътя Калояновец-Ловец, съобщи кметът Живко Тодоров.

Общо верифицираните разходи по проекта са 2 407 390 лв., в т.ч. 12 236 лв. допълнителен собствен принос, уточняват в писмо от Управляващия орган на Оперативна програма Регионално развитие.

Проектът за реконструкция на пътя Калояновец-Ловец беше стартиран в предишния кметски мандат, но поради лошо изпълнение общината беше санкционирана.

Още в началото на настоящия мандат общинското ръководство положи много усилия за спасяването на проекта. Бяха извършени много проверки по изпълнението му и бяха предприети всички мерки за изпълнение на забележките от страна на проверяващите. Още през миналото лято Живко Тодоров изрази увереност, че вложените от Общината средства по този проект ще бъдат върнати.

Финансовата стойност на проекта е 4 767 639 лева. 2 109 788 лева са от ЕС чрез ЕФРР, националното съфинансиране е 385 195 лева, а общата стойност на договора е 2 494 983 лева с ДДС.