Нов спортен клуб в с. Овощник
Нов спортен клуб в с. Овощник / Община Казанлък

С водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от архимандрит Димитрий бе тържествено открит нов спортен клуб за фитнес и културизъм „Гладиатор" в с. Овощник.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова поздрави младите хора от селото с новата придобивка и пожела тя да се превърне в място, където младежите не само да спортуват, но и да привличат подрастващите в залата, за да ги научат на обич към физическото възпитание, да умеят да развиват в себе си дух за победи и феърплей. „Нека тази зала бъде не само за тренировки и фитнес, но и за възпитание на подрастващото поколение към здравословен начин на живот", подчерта Галина Стоянова. Тя обеща още, че след като залата официално се регистрира като спортен клуб, ще има възможност да получава финансови средства от общинския бюджет, така както се финансират и останалите спортни клубове в община Казанлък.

Основният двигател за построяване на спортната зала Веселин Георгиев сподели, че със собствени сили и средства, с доброволния труд на младежи и с подкрепата на бизнесмени и кметството в селото в продължение на две години те са издигнали от основите до покрива спортната зала. Най-голямото дарение - за закупуване на уредите, е направила Галина Стоянова още преди да бъде избрана за кмет на община Казанлък. Също голям дарител е Александър Минчев, директор на завода за пружини в с. Крън.

В залата има 15 уреда, подходящи за различни видове натоварвания, за мъже и жени. Всяка вечер тук тренират около 20 младежи. Залата разполага със съблекални, санитарни помещения и вече се превърнала в любимо място на младежите от китното казанлъшко село.