Наш журналист журира в международен конкурс
Наш журналист журира в международен конкурс / Dariknews.bg,архив

Старозагорският журналист Румяна Лечева е избрана за член на журито на международния конкурс „ Мир без война" в Москва. Тя ще представя България в конкурса за детско-юношеска рисунка, който организира Домът на националностите в Москва. Членове на журито са известни художници и интелектуалци.

Партньори в организирането на конкурса са международния отдел на Група на художниците „СОЛО', руските културни центрове в Македония, Сърбия и България и сдружение „Славянски свят".В конкурса, който е посветен на 70 години от края на Втората световна война.

Участват над 600 деца на възраст от 6 до 18 години от Азербайджан, България, Беларус, Германия, Македония, Молдова, Сърбия, Сирия, Украйна, Узбекистан и Русия.Победителите ще бъдат обявени на церемония на 27 ноември, 16.00 часа, в Дом на националностите в Москва.

Румяна Лечева е поканена за член на журито след успешната й премиера на книгата й „Истинската история на Христина Морфова" по време на Балканфест през ноември миналата година, домакин на която беше Домът на националностите в руската столица. Културният институт е част от Правителството на Москва. Той се намира в старинна сграда, дарена за социални и културни цели от княз Борис Иванович Курагин/1676 - 1727/, дипломат на Петър Велики.