Наркоразпространителите остават в ареста
Наркоразпространителите остават в ареста / netinfo

Задържаните членове на престъпна група, контролирала част от наркопазара в Казанлъшко остават в ареста. Това реши Окръжен съд Стара Загора.

 

На 34-годишния Янко Иванов и на 30-годишния Емилиян Илиев – Ерчо е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража”, тъй като има опасност да се укрият и да възпрепятстват разследването.

 

Двамата мъже бяха задържани при съвместна операция на сектор "Борба с организираната престъпност”  при ОД на МВР  - Стара Загора и Дирекция "Противодействие на организираната и тежка престъпност", под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, в района на село Търничени, община Павел баня. 

 

В багажа им полицаите откриха 1 килограм и 20 грама хероин. В база за инертни материали в землището на Казанлъшкото село Крън, ползвана от задържаните, бяха открити още 1 килограм 532 грама хероин, 304 патрона, калибър 7,62; 7 17-милиметрови ловни патрона; 24 патрона калибър 7,65; ловна пушка 12-ти калибър; електронна  везна и кафемелачка със следи от хероин.

 

В базата бяха задържани още двама мъже - на 23 и 40 години. Те са освободени, тъй като не е доказано, че са част от престъпната група.