/ община Стара Загора
Над 130 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства над 52, са подадени на безплатния горещ телефон на община Стара Загора за периода 20-22 февруари.

За бездомни и агресивни кучета са постъпили 5 обаждания от граждани, на които са реагирали екипи на Общинския приют за безстопанствени животни. Подадена е информация и за нехуманно отношение към домашни любимци, но нарушения не са констатирани.

Гражданин е подал оплакване, че на адрес ул. „Дванадесети пехотен полк“ №3 се отглежда куче без съгласието на Етажната собственост. На сигнала е реагирал служител на Отдел „Правно нормативно обслужване“. След проверка е уставено, че въпросното животно има всички необходими документи и разрешение от съседите не е необходимо.

На Горещия телефон е съобщено за системно хранене на улични котки около търговски обекти на ул. „И. Мирчев“ №6. Екип на „Контрол, екология и чистота“ са посетили адреса, но не са установили нарушители към момента.

След подадена информация за поставяне на знаци, забраняващи паркиране, е извършена проверка в района на пространство, североизточно от езеро „Загорка“. На сигнализиралия гражданин е върната информация, че табелите се поставят законно след становище на Комисия по безопасност на движението.

В близост до споменатото място предстои да се създаде градинка с тревни площи, а паркиране на автомобили може да се осъществява в пространство по пътя към село Люляк. Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов и общински служители от „Озеленяване и комунални дейности“ и „Пътни знаци и сигнализация“ са установили замърсяване в района, за което е разпоредено почистване от пръст и битови отпадъци.

През седмицата е била счупена чешмичка и замърсен шадраван на бул. „Митрополит Методий Кусев“.

Екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“, заедно със служители на „ВиК“ – Стара Загора, са отреагирали на подадена информация за наводнен подлез в кв. „Индустриален“, под бул. „Патриарх Евтимий“.

Към Дирекция „Социално подпомагане“ е насочен сигнал за бездомник, който обитава тавански помещения на адрес „Августра Траяна“ №14.