Той е задържан за 72 часа е привлечен към наказателна отговорност по две обвинения
29-годишният мъж, пребил бившата си приятелка в гориста местност, е привлечен към наказателна отговорност по две обвинения, съобщиха от прокуратурата.

Първото е за това, че на 2 октомври в землището на Павел баня е причинил на 26-годишната жена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюст. 

Второто обвинение е за това, че на 2 октомври в Павел баня е принудил младата жена да извърши и претърпи нещо противно на волята ѝ - да се качи в автомобила му и да отиде с него в гористата местност, като е употребил за това сила.

Рецидивист преби бившата си приятелка в гориста местност

Той и жената са имали връзка без да са живели съвместно. От известно време са били разделени, като той е пребивавал и в чужбина. На 2 октомври пострадалата е била на улицата и чакала своя приятелка, когато наблизо е спрял с автомобила си обвиняемият, като той е искал да поговорят, но тя не желаела.

Мъжът е употребил сила, като започнал да я дърпа за косата в посока на автомобила си, хванал я през тялото и я вкарал насила в него. Закарал я в местността, където престояли около 5 часа. Там той е нанасял удари по тялото и главата на жената.

В хода на разследването ще се събират доказателства каква връзка са имали обвиняемият и свидетелката и съответно дали телесна повреда е нанесена в условията на домашно насилие с оглед измененията на Наказателния кодекс през август 2023 г. относно този вид престъпление.

Наблюдаващият прокурор е предявил обвинение спрямо него и с е постановил задържане за срок до 72 часа. Мъжът е осъждан през 2016 г. за престъпление по транспорта, към настоящия момент той е реабилитиран.

Предстои да му бъде поискан постоянен арест.