Мините бият ядрената енергетика служебно
Мините бият ядрената енергетика служебно / netinfo

Шейсет и един работници от Мини “Марица-изток” се завърнаха от Националната спартакиада за енергетици и Републиканското първенство по футбол за аматьори в курорта Албена с 10 купи,36 златни, 17 сребърни и 15 бронзови медала. Заедно с въгледобива и гасенето на летните пожари, миньорите успяха да се подготвят за участие в три престижни работнически състезания през изминалото лято.

Голямата гордост на ръководството на Мините е извоюваното първо място по футбол за мъже в тежка конкуренция с други отбори от българската енергетика.Тази купа е първа в 55-годишната история на въгледобивното дружество, сподели пред Дарик радио заместник-изпълнителният директор инж.Тенчо Кайряков.

Водачи на отбора на Мини “Марица-изток” са били Георги Бонев и Димитър Желев от рудник “Трояново-север”. В първите две срещи по футбол миньорите са спечелили разгромяващи победи над отборите на “КАН”-Пловдив и “Шишеджам”.В последната среща Мини “Марица-изток” записа служебна победа срещу АЕЦ-Козлодуй, заради неявяване на съперника на терена.

За тези успехи Спортната федерация към КНСБ е удостоила изпълнителния директор на Мини “Марица-изток” инж.Иван Марков с почетен плакет за принос към развитието на работническия спорт.Блясък към спортната слава на миньорите от Марица-изток добавят и производствените успехи : 1 млн. и 400 хил.тона въглища над производствената програма са добити от началото на годината.