/ iStock/Getty Images
Все още няма задържани и с повдигнати обвинения участници в късното снощно масово сбиване в ромската махала на Казанлък „Кармен“. В момента в Полицията в Казанлък са част от участниците в сбиването, които се разпитват за изясняване на обстоятелствата около побоя. 

Роми нападнаха с камъни горски служители и полицаи край дуловско село

Сред разпитваните е и новият мъж, който е избрала жената, станала повод за сбиването, съобщи за DarikNews.bg главен инспектор Христо Петров, началник на Полицейското управление в Казанлък. Образувано е досъдебно производство, предстои прокуратурата да се произнесе по случая.

Роми нападнаха горски с брадви и мачете (СНИМКИ)

Късно снощи в ромската махала на Казанлък се сбиха близо 50 човека от два ромски рода, живеещи в квартал „Кармен“. Повод за сбиването стана жена от единия род, избягала от досегашния си партньор и заживяла с друг мъж, представител на друг род.

Заради масовия бой се наложи за успокояване на напрежението в квартала, освен сили на Полицията в Казанлък, да бъдат повикани и специални полицейски сили с кучета от Стара Загора.  

Отново насилие: Трима роми нападнаха медицински екип във Велико Търново

В момента в квартала няма напрежение. Спокойствието и редът там се гарантират от сили на Полицията в Казанлък.

Без сериозни наранявания е и единственият пострадал при мелето. При масовия бой са нанесени материални щети и по лек автомобил, паркиран в близост до мястото на сбиването.