Маратон на четенето и в Стара Загора
Маратон на четенето и в Стара Загора / netinfo

Старозагорската библиотека “Захарий Княжески” ще участва в националния маратон на четенето, който се провежда за трета поредна година. С проявата се отбелязва Световният ден на книгата и авторското право – 23 април.

Маратонът на четенето започна в Стара Загора още от 2 април – Международния ден на детската книга, когато в залите на библиотеката се проведе първият от поредицата празници на буквите с деца от първите класове на старозагорски училища.

Учениците с удоволствие демонстрираха пред родители и връстници уменията си вече да четат и пишат.

От понеделник през цялата седмица в библиотеката ще се показват филми, свързани с география, климат, биоразнообразие и екология на Земята и младежки дейности. В сряда ще се проведе традиционният семинар с библиотекари от старозагорски регион. Семинарът ще започне с авторско четене на поета Таньо Клисуров. На 23 април в залите на библиотеката ще четат представители на етносите в Стара Загора.

Библиотека “Родина” също има програма в рамките на националния маратон на четенето.  На 23 април в 7.30  часа във фоайето на общината ще бъде отрит 24-часовия Маратон на четящите хора, който ще премине под патронажа на кмета на община Стара Загора професор Светлин Танчев.