Любимец на Берое с престижен пост в клуба
Любимец на Берое с престижен пост в клуба / beroe1916.com

Любимецът на старозагорската публика Ваня Джаферович ще оглави международния отдел и ще отговаря за маркетинга и рекламата в Берое, съобщават от клуба.

Пред клубния сайт Ваня сподели, че започва новото предизвикателство пред себе си с огромно настроение за работа, защото иска да помогне на клуба да продължава да се развива и върви нагоре.

„Благодаря на ръководството за предложението към мен. Още ми се играе, но за съжаление приключих с кариерата си като футболист. Някой ден може отново да се занимавам с любимата игра като треньор примерно, но в момента по-интересни за мен са точно маркетинга и рекламата, защото уча икономика в Загреб и искам да се развивам в тази посока. Моето желание бе да остана в Стара Загора, защото всичко тук ми харесва. По този начин ще бъда сравнително близо и до момчетата в отбора, защото съм приятел с всички и мисля, че те имат уважение към мен. Очаква ме много работа и се надявам да се справя", сподели почетния капитан на беройци.

В плановете на Джаферович влизат разширяване на контактите с чуждестранни клубове и обмяната на опит с тях, както и срещи с потенциални рекламодатели и спонсори.

„Берое ще бъде отворен за съвместна работа и партньорство с всички фирми и институции, дори не само от нашия регион. Считам, че марката е популярна, а организацията в клуба е на много високо ниво. Всичко това дава чудесни възможности за реклама на бизнеса. Ще обърна специално внимание и на организацията по продажба на фен артикули с по-голямо ранообразие, защото искам в това отношение нашите привърженици да се чувстват като феновете на големите европейски грандове", каза още Джаферович.

 

Ваня Джаферович е роден на 19 март 1983 г. в Словански брод, бивша Югославия. Като юноша преминава през формациите на Интер Запрешич, НК Загреб и НК Локомотив. От 2002 до 2005 играе за ХНК Сегеста. През юли 2005 преминава в „Берое" и бързо се утвърждава като един от основните играчи на отбора. От октомври 2006 г. по решение на тогавашния старши-треньор Илиан Илиев хърватинът става първият чужденец капитан на зелено-белите. В началото на 2008 г. Ваня става играч на софийския клуб „Локомотив. В края на 2010 г. се завръща в Берое, но записва първият си мач чак през май 2011 г. През сезон 2011/12 отново скъсва коленни връзки и не играе половин сезон. Контузията му се усложнява и през ноември 2012 г. Ваня слага край на кариерата си.