Липсват 162 експоната от Регионалния музей
Липсват 162 експоната от Регионалния музей / netinfo
Специална комисия от Регионалния Исторически Музей е направила инвентаризация на близо 20 хиляди експоната от праисторическия фонд.Установено е ,че липсват 162 експоната , а 272 са с дублирани инвентарни номера.

Подобна цялостна проверка не е правена от близо 26 години.

Директорът на музея Светла Димитрова разкри пред старозагорските журналисти какви нарушения е открила комисията.Подробностите чуйте в прикачения файл.

“Въпреки нападките срещу мен и институцията ,която ръководя , аз и моят екип ще продължим да работим за издигане авторитета на Регионалния музей” , категорично заяви Светла Димитрова. Тя добави ,че музеят е  спечелил своя първи проект по структурните фондове , съвместно със Специализираното Висше учебно заведение по библиотекознание и информационни технологии на тема :”Тракия- кръстопът на цивилизации.Студентски практики в областта на културно-историческото наследство на територията на Старозагорска област”.

Светла Димитрова сподели ,че се надява  постоянната експозиция на музея да бъде подредена за 18-май, когато се отбелязва Международния ден на музеите.