Личният треньор на дъщерята на Мадона гостува в Стара Загора
Личният треньор на дъщерята на Мадона гостува в Стара Загора / Dariknews.bg, архив

Личният треньор по танци на дъщерята на Мадона - българката Силвия Тасева ще гостува днес в Стара Загора. Бившата състезателка по художествена гимнастика ще представи свой пърформънс в Регионалния исторически музей. Той ще е част от откриването на изложбата „Геоложки пулс", която е включена в програмата на музея.

Изпълнението на Силвия Тасева започва от 21:00 ч. в лапидариума и включва нейна лична хореография с уникалните рисувани шалове на Йонко Иван - американския художник с български корен, автор на международния проект „Геоложки пулс".

Рисунките по шаловете са по тематаи съдържат елементи и знаци, инспирирани или пренесени от негови платна като напр. „Каменни слънца" и „Отвъд границата" (изложени във въздушното пространство между етажите на Регионален Исторически Музей) и „Земна памет" (изложена в Неолитни жилища).

Родена в България, Силвия Тасева живее и работи повече от 10 години в Ню Йорк, САЩ. Тя е бивша национална състезателка по художествена гимнастика с треньор Нешка Робева.

Силвия е петкратна шампионка на България, златна медалистка от световното отборно първенство, бронзова медалистка от европейско и многократна медалистка от национални и международни турнири от цял свят. След приключване на професионалната си кариера като гимнастичка Силвия преминава в света на изкуството, танца, хореографията и модата.

Българката е личният треньор на националния отбор по художествена гимнастика, шампионки при ансамбъл-девойки на САЩ, треньор на много шампионки от щатски, регионални и национални първенства в индивидуална дисциплина. Тя е танцувала на сцена с Pussycat dolls, Ishtar, In-Grid, Jon Legend, както и на модния подиум по време на седмицата на модата в Ню Йорк.