Леко захлаждане
Леко захлаждане / DarikNews, архив

Петъчния ден ще бъде по-прохладен, с разкъсана облачност, но и слънчеви часове. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 25 и 30 градуса. В Стара Загора термометрите ще достигнат 29-30 градуса.

На отделни места, главно в южните райони, ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е до умерен - в Западна България от северозапад, в източна - от североизток.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна над южните райони, където на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето - 3-4 бала.

В планините ще има временни увеличения на облачността. Главно на места в Централна Стара планина и в Родопите е възможно да превали. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е 19 градуса, на 2000 метра - 13 градуса.

В събота и в неделя ще е слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в неделя над Източна България. В събота минималната температура в града на липите ще бъде 13 градуса, максималната - 30 градуса. В неделя ще се запазят същите стойности.