Криско
Криско / netinfo
Детето е едва на четири годинки
4-годишният Кристиян Красимиров от Лом е в битка с най-коварната болест. Малкото момченце е с тежката диагноза Сарком на Юинг (злокачествен рак на небцето). Благодарение на добри хора от цяла България само за седмица бяха събрани 30 000 лева за лечението му. Нужни са обаче още средства.

Освен дарителската сметка за малкия Криско е създадена Facebook група за кампанията - благотворителен базар, в който всеки може да предостави вещи, книги, уреди, бижута и др.,  а средствата от тях са за детето.

Криско
netinfo

Кутии за помощ има в много градове у нас и в чужбина.
 
Ето какво пишат приятели на семейството:
 
„Малкият ни герой е болен от януари. Още тогава мама Джулия забелязва ,че детето има малък израстък, колкото бобово зърно на небцето. Следва препращане от лекар на лекар…чакане за следващия „специалист“ , скенер на главата, последващ ЯМР, 5 дни пролежани в болница, без терапии ,отново без диагноза.. и така  до м. април, когато  докторите решават, че трябва да се оперира . След  операцията образованието е дадено за хистология която показва злокачествен тумор и лекарите поставят диагноза Сарком на Юинг. Отново чакане…. запознати сте сами ,че в Бг чакането е задължителен елемент по ЗК… и стигнахме до 25 май т.г.
 
На 25 май Криско  е приет за 1-ва химиотерапия в ИСУЛ. Проблемът е, че  Криско отново е с въпросния  израстък, който в пъти се е уголемил. След химиотерапията направен  ПЕТ скенер-а , който показва, че туморът най-сетне се е свил.  Последваща  2-ра химиотерапия  която премина също успешно.
 
Към днешна дата Криско е в ИСУЛ и  се чувства добре, което не е никак успокояващо за този вид заболяване, но поне е радващо, че след  химиотерапията имаме глътка въздух и  добри новини.
 
Нали заедно с Вас ще преминем този труден за семейството му път?  Нали заедно ще помогнем той да се върне здрав у дома . Та той е батко! А всяко дете иска да има братче или сестричка…….. Нали сестричката му трябва да си има своя батко, своя здрав батко ?
Нека подадем ръка, всеки по зрънце надежда и обич и да подарим  здраве за бати Криско!
 
Нека не оставяме този малък-голям  батко  сам в битката..
 
Молим Ви, помогнете!”


За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/