Код жълто за каруците в Старозагорско
Код жълто за каруците в Старозагорско / DarikNews.bg

Каруците в Старозагорско вече ще бъдат боядисани в жълто. Идеята не е нова, тя е регламентирана в Наредба, която обаче към момента не е била изпълнявана.

От общинска администрация подготвят изработването на регистрацонни табели, които ще бъдат раздадени на собствениците на каруци. Те ще получат и жълта боя, която ще бъде закупена от общината.
Регистрираните каруци в община Стара Загора са 776, като най-моного са в селата Хрищени и Хан Аспарухово. В селата Пъстрово, Борилово, Сладък кладенец и Старозагорски минерални бани-няма, стана ясно на провелия се първи за годината информационен Ден на кмета.

Зимното почистване и предстоящата кампания за Национално преброяване на населението бяха останалите разисквани теми. Почти всички кметове на села около изграждащата се отсечка на АМ "Тракия" поставиха остро проблема с преминаването на техника на строителните фирми през селата. Тежките машини замърсяват и разрушават пътната настилка, оплакаха се кметовете.

Код жълто за каруците в Старозагорско
netinfo

Коментиран беше и проблемът с почистването на пътя, който минава през с.Богомилово. Той е част от републиканската пътна мрежа, но Областно пътно управление все още не го почиства. Въпросът ще бъде разгледан на среща между областния управител Йордан Николов и зам.-кмета Белчо Белчев.

Енчо Иванов от Общинската комисия за националното преброяване съобщи датите на предстоящите обучения за преброители и контрольори и етапите, в които ще бъде извършено самото преброяване през месец февруари. Преброяването по интернет започва на първи и продължава до 10 февруари, а традиционното преброяване започва от същата дата, в осем часа.

В Деня на кмета беше представен и новият кметски наместник на село Руманя. Това е Богдана Стоянова, която по професия е детска учителка.