Милена Желева
Милена Желева
Кметът Живко Тодоров обяви официално името на петия си заместник в екипа. Това е Милена Желева, която поема ресор „Култура, туризъм и младежки дейности”. През изминалите четири години тя беше председател на ресорната комисия в Общинския съвет.
 
Именно добрата й работа и сътрудничество с културните институции била основната причина Желева да бъде новото име в екипа на Тодоров през третия му мандат.
 
„Самите културни институти поискаха да имат отделен ресор. Спряхме се на Милена Желева, защото е от ГЕРБ, защото е човек, който работи от години в тази сфера като общински съветник и председател на постоянната комисия. Тя бе предложена от представителите на  културните институции в града, които харесват работата й“, мотивира се кметът и обясни, че останалите четирима заместник-кметове остават на постовете си.

Ще бъде обособен и отдел „Инвестиции”, а за това кой ще го ръководи ще стане ясно след обявяването на конкурс за позицията.
 
Новата структура на общинска администрация и новият зам.-кмет ще бъдат подложени на гласуване от общинските съветници на декемврийското им заседание. Едва с десет души е нараснала числеността на администрацията през последите осем години-359 са сега щатните бройки. Кметът Тодоров отчете и намаляване през годините на началниците на отдели, сектори и на директорите на дирекции.