Кметът на Казанлък  с номинация за  Човек на 21 век
Кметът на Казанлък с номинация за Човек на 21 век / netinfo

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова е номинирана за тазгодишния приз „Човек на 21 век", който за 13-ти път връчва сдружение „ Произведено в България."
Стоянова е номинирана в категория „Държавно управление" , заедно с кметовете на Сливен и Смолян.
Официалната церемония по връчването на наградите е от 19 часа утре, четвъртък, 30-ти октомври, в зала „Триадица" на резиденция „Бояна".
Отличените ще получат наградите си - скулптурата „Плодородие" на Румен Желев, лично от вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, която ще е специален гост на събитието.
Наградата, която програма "Произведено в България" връчва, е оценка и признание за човека, който живее, работи и създава днес и сега в условията на съвременна България.
Призът се присъжда от организаторите на личности, които знаят накъде вървят убедени, че успехите в живота са плод на труд, упорство и вяра.

Призът "Човек на 21 век" се присъжда на управленци, представители на различни сфери от обществения, икономически, културни и арт сфери на обществото, оставящи трайна следа с това, което правят.
По време на церемонията ще бъдат връчени награди в категориите: производство и машиностроене, хранително-вкусова промишленост, медицина, традиции и развитие и специалния приз за креативно мислене.
На церемонията «Човек на 21 век" ще присъстват представители на деловия и бизнес елит. Поканени са и представители на държавни институции в сферата на икономиката, труда и човешките ресурси, политически и бизнес лидери и експерти от България и страните-членки на ЕС.
Събитието се организира от програма "Произведено в България", с автор Адриана Цанева и Олга Ускова - президент на продуцентска къща "New World Vision Company".


По време на церемонията в резиденция Бояна ще гостува постоянната експозиция „Християнско изкуство" на Художествена галерия „Димитър Добрович", град Сливен .
Община Казанлък ще се представи пред присъстващите със специалната си изложба „Казанлък - Долината на тракийските царе и българската роза".


Назад в годините носители на приза „Човек на 21 век" са били лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в качеството му на кмет на София, настоящият кмет на столицата Йорданка Фънкдъкова, политикът Найден Зеленогорски, човекът, изваял Холивудската усмивка на Силвестър Сталоун- д-р Валентин Павлов, / сега депутат/, кметовете на Перник и Шумен- Росица Янакиева и Красимир Костов.
Сред чуждестранните носители на наградата за 2010 година е и губернаторът на щата Калифорния Арнолд Шварценегер.