Казусът Бедечка в парламента
Казусът Бедечка в парламента / Dariknews.bg, архив

Утре в София от 16:30 часа в зала 356, пл. "Княз Александър I" №1 ще започне обществена дискусия, на която ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с бъдещето на „Бедечка" в Стара Загора и възможните варианти за устройство и развитие на тази градска територия.

Домакини на събитието ще бъдат Димитър Танев, народен представител от Реформаторския блок и заместник - председател на ПП Движение България на гражданите и Найден Зеленогорски, председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 43-тото Народно събрание.

По време на посещение в Стара Загора, старозагорският депутат получи отворено писмо от "Запазете Бедечка" в защита на тезата, че паркът не трябва да бъде застрояван.

Целта на дискусията е да даде възможност за изява на всички гледни точки по казуса, за излагане на аргументи в полза на различните позиции по въпроса, както и да срещне и постигне компромис между гражданското мнение и експертната позиция на компетентните органи. Регламентът й ще бъде предварително обявен на всички участници.

Предварителна регистрация за участие са направили 7 граждански организации. Присъствие са заявили и представители на Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие, Дирекция за национален строителен контрол, представители на Община Стара Загора, представители на национални медии.