Изключиха от ДПС негов основател
Изключиха от ДПС негов основател / Деляна Бобева
Бившият областен лидер на Движението за права и свободи и кандидат за народен представител във Великото народно събрание Айше Хайрол е изключена от общинската организация на ДПС.

За изключването на Хайрол гласували 7 от общо 11-те члена на Общинския съвет.

Като основен мотив за изключването на Хайрол се посочва нейното противоуставно действие по регистрирането на Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Хайрол като независим общински съветник. Всички членове на ИК на Хайрол са членове на ДПС -Казанлък, несъгласни с водената от лидера му Хюсеин Кехайов политика на местно ниво.

Някогашния водач на листа на ДПС за парламентарните избори за 36-то НС Айше Хайрол преди дни подаде документи в ОИК и се регистрира като независим кандидат за общински съветник.

Като свой основен мотиви за този си ход тя посочи несъгласие с действията и водената политика от страна на местното ръководство.

Според Хайрол, "местната политическа олигархия не прави нищо друго, освен да изключва неудобните и раздава постове на сови хора".

Лидерът на ДПС-Казанлък Хюсеин Кехайов отрече обвиненията.

За "Дарик" той уточни, че листата на ДПС за предстоящите избори за общински съветници в общината ще е готова в началото на тази седмица.

21-ви май е последният срок за регистрацията й в ОИК. Кехайов потвърди информациите, че известният турски бизнесмен от Дунавци Неждет Яшар е станал член на ДПС-Казанлък, както и че е обсъждан за една от водещите позиции в листата с кандидати за общински съветници.

Неждет Яшар е сред крупните и доста заможни местни предприемачи, за които се твърди, че имат бизнес, близък до фирмите на ДПС.