Изграждат модерен комплекс
Изграждат модерен комплекс / Светла Тенева
В Стара Загора започва строителството на мащабен търговско-развлекателен комплекс с офис сграда, който ще се намира до Автогарата. Очаква се да бъдат разкрити над 1000 работни места.

Партньори в проекта са старозагорската фирма “Градус-1” ООД и RESB .

"Изразявам нашата пълна подкрепа и пожелавам успех на тази чудесна инициатива за инвестиция в нашия град", каза на пресконференцията за представянето на проекта кметът професор Светлин Танчев. 

Mall Stara Zagora е с над 56 000 кв. м разгърната застроена площ, комплексът ще разполага с над 115 магазина,  заведения за хранене, развлечения и мултиплекс Cinema City . Офисите са разположени на 5 етажа. Комплексът ще се обслужва от подземен паркинг за над 600 автомобила.

Планираната инвестиция надхвърля 72 милиона евро, като средствата ще бъдат поделени между двете фирми, ангажирани с проекта.

"Този проект е най-новото ни начинание в областта на строителството"– каза изпълнителният директор на “Градус-1” ООД  Ангел Ангелов.

Изпълнителният директор на RESB Петър Дудоленски съобщи, че над 30 % от площите в комплекса вече са наети.

Очаква се Молът да отвори врати през есента на 2010 година. Общинският терен, на който ще бъде разположен новият комплекс бе продаден през миналата година за повече от 11 милиона лева.