Иванка Сотирова
Иванка Сотирова / netinfo
Първата „Жълта роза” през 2016 година беше за кмета Живко Тодоров
Президентът на "Зонта клуб-Стара Загора" Надежда Чакърова връчи наградата „Жълта роза“ за цялостен принос и съпричастност към дейностите на клуба на заместник-кмета  Иванка Сотирова.

„Изключително много се възхищавам, че всички вие правите това безвъзмездно, без оглед на инвестиция от лично време, от лични средства и безрезервно, без да очаквате признание и отплата. Винаги следя и се отнасям с много съпричастност към организираните от Вас инициативи. Гордейте се с това което правите, бъдете себе си, нека и занапред бъдем добротворци на доброто!“, сподели тя.

Гости на събитието бяха още и заместник-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова, бивши и настоящи зонтианки, общественици и представители на Зонта клубовете в страната.

Първата „Жълта роза” през 2016 година беше за кмета на Стара Загора Живко Тодоров за цялостната му подкрепа на дейностите и проектите на клуба.

„Жълта роза” е символът на Зонта движението и е специално селектирана за него през 1983 г., наречена Роза принцеса. „Зонта Интернешънъл“ е най-голямата неправителствена женска организация, която отстоява правата на жените в цял свят и има консултативен глас в ООН. Организацията е основана през 1919 г. и има повече от 30 хил. членове в 67 страни, включително и в България, където стъпва преди 16 години, а клубът в Стара Загора е чартиран през 2003 г.