Интернет си остава опасно пространство
Интернет си остава опасно пространство / DarikNews.bg, архив
Интернет си остава опасно пространство
38236
Интернет си остава опасно пространство
  • Интернет си остава опасно пространство

Днес се отбелязва Световният ден за безопасен интернет. Тази година кампанията ще премине под мотото "Това не е просто игра, а вашият живот!". За първи път Световният ден за безопасен интернет се чества през 2004 година като е избран вторият вторник на месец февруари. В инициативата се включват страните от Европейския съюз под патронажа на комисаря на Европейската комисия за информационното общество и медиите. Всяка година в кампанията се включват над 100 организации от 40 страни.

На въпроса, опасно ли е онлайн пространството, старозагорци са единодушни, че ограниченията не са ефективни и всеки може да се възползва от детското любопитство. Само едно клипване с "мишката" може да ни създаде неприятности за цял живот.

Могат ли подрастващите сами да се спряват с недоброжелателни непознати, които търсят начин за комуникация с тях в интернет пространството, чуйте в прикачения звуков файл.

В България денят се отбелязва от 2007 година. Целта е да се повиши сигурността и отговорността при употребата на новите технологии и особено сред децата и младежите. Организатор на инициативата е Insafe - Европейската мрежа за сигурност в Интернет.