Районен съд Стара Загора
Районен съд Стара Загора / DarikNews.bg, архив
Свобода за д-р Иван Димитров ще поискат старозагорци на протест. Той ще се състои от 17 часа пред Съдебната палата, а събитието се организира в социалната мрежа от в-к „Светът е Берое“. Протестиращите ще настояват за незабавни промени в наказателния кодекс, а защитата на дома и семейството да не подлежат на наказателна отговорност.

Пловдивчани излязоха на протест вчера в подкрепа на лекаря Иван Димитров, който простреля и уби Жоро Джевизов-Плъха. Повод за демонстрацията бе повдигнатото обвинение от страна на прокуратурата. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което мъжът е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Гражданите протестираха пред Второ районно управление на полицията в Пловдив. Тепоискаха свобода за д-р Димитров, понеже убийството било при самозащита, както и промяна в Наказателния кодекс. Джевизов е многократно осъждан. Доскоро той е бил в затвора. Нападнал Димитров с нож в дома му, където медикът го хванал да краде. 

Втори протест ще се проведе днес в Пловдив в защита на д-р Иван Димитров, който застреля Жоро Джевизов – Плъха. Очаква се пред сградата на Второ районно управление хората отново да изразят своето несъгласие със задържането на лекаря, както и да поискат промяна в Наказателния кодекс.