И през 2014 г. Стара Загора ще е домакин на джазфорум
И през 2014 г. Стара Загора ще е домакин на джазфорум / организатори

И през следващата година Стара Загора ще бъде домакин на джаз форум. Това призна в интервю за Дарик заместник кметът Иванка Сотирова.

„През тази година получихме много добри отзиви за джаз фестивала. За хората в града, които имат отношение към тази музика това бе нещо изключително.

Затова в началото на тази седмица се събрахме с организаторите и започнахме обсъждането на идеите за следващата година. Надявам се да бъде също толкова добро събитие", заяви Иванка Сотирова.

В културния календар ще бъде включено и второто издание на кинофестивала „Златната липа". Дебютното му издание бе през юни тази година.

„Твърде късно започнахме подготовката за него и не бе достатъчно добре разгласен. Бяхме притиснати във времето. Надявам се до края на годината организаторите да са готови с програмата, за да може хората, които обичат европейското кино да знаят кои са заглавията за следващата година и да се ориентират", обясни Иванка Сотирова.

След приключването на работата по проекта за възстановяване на Античния форум ще се търси вариант той също да бъде използван като сцена за културни прояви.