И Община Казанлък напуска РАО Тракия
И Община Казанлък напуска РАО Тракия / Галина Стоянова - кмет на община Казанлък и зам. кметът Петър Косев

 

И община Казанлък ще напуска РАО "Тракия". Това става ясно от внесена докладна на кмета на Общината Галина Стоянова до съветниците.
Предложението за напускане ще се обсъжда на предстоящата сесия на местния парламент във вторник- 13-ти март.
Като мотиви за излизането от РАО "Тракия" Стоянова посочва факта, че община Казанлък е сред съучредителките и член на НСОРБ, което сдружение припокрива в пълна степен и дори има далеч по-голям обхват на функции и възможности за общините. В този смисъл кметът на Казанлък намира за ненужно членството и в Регионалната асоциация. В началото на март на Общо събрание на НОСРБ кметът ан казанлък бе избрана за член на УС на НСОРБ. 
Пре няколко седмици  от РАО "Тракия " излезе и Община Стара Загора.


Сред другите въпроси, общо рекорден брой за заседание на Съвета досега- 71, са: въпросът за избор на нов управител на общинското дружество „ Казанлъшка Искра", което издава вестник „Искра". Това най- вероятно ще е филоложката Кристалина Вълчева, тъй като тя единствена е подала документи за участие в конкурса.
Другите въпроси, по които ще дискутират съветниците са свързани с участие на общината в няколко проекта, продажби на имоти, попълване състава на комисии за търгове за имоти, общинска собственост, за отпускане на социални помощи, както и отмяна на няколко общински наредби.


Началото на заседанието е от 10 часа.