/ Държавна опера Стара Загора
Диригент е Н.В.Пр.Старозагорският митрополит Киприан
Хорът на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Н.В.Пр. Старозагорски митрополит Киприан за първи път ще участва в Международния фестивал на православната музика “Св. Богородица-Достойно есть”, който ще се проведе в Поморие от 6 до 10 юни.

Операта гостува на сцената на Народния театър

В общо 4-те си участия в конкурсната програма Хорът ще изпълни богата ортодоксална програма от български и руски автори, сред които шедьоври на П.И.Чайковски, М.Мусорогски, Д.Христов, П.Чесноков и др, сподели Младен Станев, хормайстор.
 
Основни организатори на фестивала са Сливенска Митрополия, Община Поморие и Настоятелството на храм „Рождество на Пресвета Богородица“ с предстоятел протоиерей Борис Георгиев. Фестивалът се провежда под патронажа на Н. В.Пр. Сливенския митрополит Иоаникий и кмета на Oбщина Поморие Иван Алексиев. Старозагорският митрополит Киприан  е председател на фестивалния секретариат.
 
Нети пее на откриването на "Златната липа“

След внимателна селекция измежду множеството подадени заявки тази година фестивалният секретариат одобри участието на състави от България, Русия, Украйна, Молдова, Германия, Македония, Полша, Румъния и Сърбия

Хорът на Държавна опера-Стара Загора е единственият професионален хор към оперен театър сред участниците в програмата.