ГЕРБ – Стара Загора: БСП правят онова, което умеят най-добре – да лъжат хората
ГЕРБ – Стара Загора: БСП правят онова, което умеят най-добре – да лъжат хората / ГЕРБ

„От БСП правят отново онова, което умеят най-добре - да манипулират и лъжат хората. Пореден пример за това е опитът им да преиначават цифри и факти, да подвеждат обществеността с една единствена цел - да се доберат до управлението на държавата и за пореден път да съсипят всичко". Това каза общинският ръководител на ГЕРБ - Стара Загора Емил Христов, по повод изказванията на Корнелия Нинова за опасността от спиране на еврофондовете за България по вина на ГЕРБ.

Фактите сами говорат, посочва той.„През 2014г., когато дори в ЕС не можеха да търпят безобразията на БСП, парите на България бяха спрени. Повече от година след като ГЕРБ не беше на власт! Дойдохме и само месец по-късно, когато демонстрирахме разбиране и воля да поправим техните грешки, плащанията бяха възстановени.Разбирам притеснението на г-жа Лъжа - тя се застрахова атакувайки ГЕРБ, с нещото, в което доказахме, че сме много добри. Само в Стара Загора, при управлението на ГЕРБ, сме спечелили и реализирали проекти за над 300 млн. лв.", подчерта Емил Христов". Според него в миналите си управления БСП доказаха, че когато дойдат на власт спират еврофондовете, спират разплащанията и настъпва хаос в общините и държавата.

„На всеки червен политик трябва да му е ясно, че Европа не работи като БСП - със заплахи и всяване на ужас и страх. Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява", посочва общинският ръководител на ГЕРБ.„Колкото и да не им харесва на БСП, вече имаме сключени договори с ЕС за 36% от бюджета за България. Това е над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020 г. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет".

„Поредната лъжа размахвана от другарката Нинова е, че програма „Околна среда" е застрашена от спиране. Ако тя разбираше поне малко как работи ЕС, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Това, което тя обаче много добре знае, е че тази програма е важна за общините и отсега плаши хората с резултатите от невежеството на БСП.Утре, ако не се работи здраво и честно, може и да има проблем. Ако у нас някой може и да повярва на Лъжата, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират", категоричен е Емил Христов.