/ iStock
Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще гостува в Стара Загора, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата. На 23 юни, от 15:00 ч. до 17:00 ч., в залата на Международния младежки център, в рамките на модула „Живот с рак на гърдата“, специалистите и психолозите на фондацията  ще се срещнат с жени, които в момента преминават лечение, такива, които са в ремисия, както и дами, при които болестта е прогресирала, съобщават от Общината в града.

Ще бъдат представени всички аспекти на живота с тежката диагноза, както и видеа с отговори на пациентски въпроси от водещи специалисти в областта на онкологията, гинекологията и кинезитерапията.

Дамите ще получат практически съвети, ще имат възможност да разговарят със специалистите на „Една от 8“, както и да получат безплатни информационни брошури, тюрбани, специализирани сутиени за след мастектомия и да заявят потребност от първична протеза.

„Каним жените с диагнозата да се възползват от напълно безплатната подкрепа“, казват от Фондацията.

За да участвате в срещата е необходимо да се свържете с „Една от 8“ на телефон: 0878 16 17 18 от 6 юни до17 юни между 10:30 ч. и 16:00 ч.